Κορονοϊός – Αιδηψός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ στους Σέρβους τουρίστες


Αίσια είναι τα νέα από την Αιδηψό, καθώς και τα τελευταία από τα 87 δείγματα που είχαν ελεγχθεί για κορονοϊό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βγήκαν αρνητικά.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

«Η συνέπεια και η προσπάθεια όλων νίκησε. Η Αιδηψός παραμένει ανοιχτή, φιλόξενη και covid free» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γίαννης Κοντζιάς.

Όλα τα δείγματα αφορούσαν τουρίστες από τη Σερβία που είχαν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας μετά τον εντοπισμό ενός ζευγαριού θετικού σε κορονοϊό πριν από μερικά 24ωρα.

Οι τουρίστες βγήκαν, μάλιστα, στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν όταν ενημερώθηκαν ότι τα πρώτα 80 από τα συνολικά 87 τεστ είχαν βγει αρνητικά. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξηγούσαν ότι δεν ήθελαν με τίποτα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα. Το γκρουπ των Σέρβων τουριστών είχε μπει σε οικειοθελή καραντίνα, μετά από τη διάγνωση ζευγαριού θετικό στον κοροναϊό. Το ζευγάρι πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν στο σημείο και οι Σέρβοι τουρίστες μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ