Κελευστής του Λιμενικού βούτηξε στο λιμάνι της Αρκίτσας και έσωσε ηλικιωμένη γυναίκα από όχημα που βυθιζόταν!

Ένα ιδιαίτερο, όσο και επικίνδυνο συμβάν κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Αρκίτσας ο κελευστής του Λιμενικού Σώματος Βασίλειος Κοκορέτσης, ο οποίος χωρίς δισταγμό έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο, προκειμένου να σώσει δύο συνανθρώπους μας.

Ήταν γύρω στις 9 το πρωί, όταν ένας ηλικιωμένος, που επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μαζί με τη σύζυγό του, έκανε έναν ελιγμό προσπαθώντας να προλάβει το πλοίο «Αιδηψός» που ήταν έτοιμο να σαλπάρει, αλλά… αστόχησε και το όχημα «βούτηξε» στη θάλασσα!

Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, ο κελευστής έπεσε αμέσως στο νερό για να σώσει το ηλικιωμένο ζευγάρι. Όπως αντιλήφθηκε, ο άνδρας είχε καταφέρει να βγει μόνος του από το αυτοκίνητο, όμως η γυναίκα του είχε εγκλωβιστεί και βούλιαζε μαζί με αυτό. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, ο κ. Κοκορέτσης κατάφερε να σώσει την ηλικιωμένη, την οποία μετέφερε έως την ακτή, ενώ παράλληλα βοήθησε και τον άνδρα της να πιάσει το σωσίβιο και να βγει μαζί του από τη θάλασσα.

Καθήκον

Μετά τη σωτήρια πράξη του ο ηρωικός λιμενικός παρέμεινε σεμνός, υποστηρίζοντας ότι καθένας στη θέση του θα ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. «Δεν έκανα τίποτε άλλο παρά μόνο το καθήκον μου και νομίζω ότι έπραξα ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε συνάδελφος βρισκόταν στη θέση μου», είπε ο κελευστής.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ