Σοβαρή καταγγελία ειδικών φρουρών: «Αστυνομικός απέτρεψε χειροδικώντας τη σύλληψη κουκουλοφόρου»

Σε μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων. Το Σωματείο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για παρέμβαση αστυνομικού εκτός υπηρεσίας,  οποίος απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε επιτεθεί σε άλλο αστυνομικό!

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας:

«…εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.

Ήδη το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επικοινώνησε με τον συνάδελφο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εκφράζοντας την προσωπική και συνδικαλιστική του στήριξη, όπως επίσης δίνοντάς στη διάθεσή του το Νομικό του οπλοστάσιό για την απόδοση τυχών ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία του από άλλον αστυνομικό και ρωτήθηκε γιατί εμπόδισε τη σύλληψη, ο αστυνομικός του απάντησε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ