Στη φάκα συμμορία που μέσω ψεύτικων αγγελιών στο ίντερνετ εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές

Τεράστια ποσά αποκόμιζε εγκληματική ομάδα στην Κεφαλλονιά, που αναρτούσε στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών), από προκαταβολές που έπειθε να της καταβάλουν σε λογαριασμούς, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος

Τα μέλη της σπείρας λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, η δράση της εγκληματικής ομάδας εξαρθρώθηκε και συνελήφθησαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε 30 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α) από τις οποίες οι 29 τετελεσμένες και μια 1 απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στις οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ