Κουτσούμπας: Βιώνουμε μια νέα κρίση του καπιταλισμού

Μια νέα καπιταλιστική κρίση, απόρροια της πανδημίας του κορoνοϊού και των επιπτώσεων του βιώνει η παγκόσμια οικομομία και κατά συνέπεαι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος άσκησε κριτικη και στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ, κατηγορώντας τα στελέχη της ότι επιχειρεί να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωία μια πλαστή εικόνα προσωρινής ύφεσης που σύντομα θα αναστραφεί σε γοργό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουτσούμπα, η κρίση που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία θα είναι πιο βαθιά από την προηγούμενη.

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι οποίοι ακόμα πληρώνουν τα σπασμένα της προηγούμενης κρίσης, από την πείρα τους καταλαβαίνουν πως η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί. Καταλαβαίνουν πως τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην καραντίνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αρκούν, θα ακολουθήσει νέο αντιλαϊκό πακέτο με μέτρα τα οποία βέβαια ούτε προσωρινά θα είναι, ούτε μέτρα ‘δίκαιης κατανομής των βαρών’ όπως κοροϊδεύει η ΝΔ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας,

Από τα «πυρά» του δε γλύτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα ισχυρίζεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με το «μαξιλαράκι ασφαλείας» χρηματικού ποσού 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, που άφησε στα κρατικά ταμεία αποχωρώντας από την Κυβέρνηση.

«’Αφησε λέει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ‘προίκα’ 37 δισ.. Από πού την έφτιαξε αυτή την προίκα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Από τη φορολογία των καπιταλιστών; Μα αυτή τη μείωσε κι άλλο! Από τη μείωση των εξοπλισμών του ΝΑΤΟ; Μα αυτά τα πλήρωνε κανονικά 4 δισ. το χρόνο. Από τη διαγραφή του χρέους; Μα αυτό θα το πληρώνουν και τα δισέγγονά μας! Για την προίκα του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει! Πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους ακόμα και για τον αέρα που αναπνέει, νοίκι στο δικό του σπίτι, έχει χάσει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του.

Τέλος, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Τουρκίας και χαρακτήρισε προκλητική κλιμάκωση τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, βεβηλώνοντας, όπως τόνισε, ένα ανεκτίμητης σημασίας πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

«Κι αν η ελληνική κυβέρνηση μιλά για ‘καλόπιστο διάλογο’ και ‘θέληση για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία’, εμείς ξέρουμε ότι οι διάλογοι αφορούν στο ποια συμφέροντα, ποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα ωφεληθούν. Γιατί το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου και των θαλάσσιων ζωνών της Κύπρου που ήδη έχει τεθεί από τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., δεν αφορά λαούς, αλλά ανταγωνιζόμενα μονοπωλιακά συμφέροντα και μάλιστα ισχυρών περιφερειακών και διεθνών παικτών» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το δίλημμα “συνεκμετάλλευση – συμβιβασμός, ή κλιμάκωση και πόλεμος” που λανσάρεται τελευταία όλο και συχνότερα, είναι αβάσιμο και ψεύτικο. Ουσιαστικά, είναι μέσο εκβιασμού του λαού. Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η συνεκμετάλλευση θα γεννήσει όρους νέων εντάσεων, νέα θερμά επεισόδια, σύγκρουση, αλλά και ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για αμερικανική διαμεσολάβηση και συνεκμετάλλευση», υποστήριξε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ