Η συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού για θέματα της εκκλησίας μόνο καταστροφική είναι για το ορθόδοξο έθνος μας

Ως Έλλην πολίτης, αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ Δημόσια για τη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, (για θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας) , λέγοντας τα κάτωθι:

Ενώ οι μαθητές μας σήμερα, δεν διαπαιδαγωγούνται με Ορθόδοξη Θρησκευτική συνείδηση, αφού διδάσκονται από τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών,τα οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο Επικρατείας , καμία αναφορά δεν γίνεται στην εν λόγω συμφωνία για το μείζον αυτό θέμα και από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου κ.κ Ιερωνύμου πλήρης σιωπή!

Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας (Μαθηματικός – Ερευνητής)

Μελετώντας προσεκτικά τα 15 σημεία, της εν λόγω συμφωνίας, κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:
Ο Αρχιεπίσκοπος μας, παρέδωσε με περισσή ευκολία, σε ένα άθρησκο και απερχόμενο Πρωθυπουργό, ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ για να το εξαφανίσει πλήρως, αφού αποδέχθηκε στο Νέο Σύνταγμα να υπάρχει άρθρο, που θα λέει ξεκάθαρα, ότι το Κράτος είναι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ, δηλαδή ένα Κράτος άθρησκο και άθεο!

Ο Αρχιεπίσκοπος μας, με αυτή την καταστροφική αποδοχή του, είναι σαν να λέει στον άθρησκο και Εθνομηδενιστή κ. Τσίπρα τα εξής:
Σου παραδίνω το άρρηκτο δεσμό, μεταξύ Ελληνικού Έθνους και Ορθοδοξίας (που επί τόσους αιώνες υφίσταται), το οποίο μπορείς να το κάνεις χίλια κομμάτια!

Επίσης, μπορείς να αναθεωρήσεις (αφού το Κράτος θα είναι Θρησκευτικά ουδέτερο), το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος μας (που ομιλεί για διαπαιδαγώγηση της Ελληνικής Νεολαίας μας, με Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση) και έτσι, οι Νέοι μας, να μη κατηχούνται με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, οπότε οι νέες μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, δεν θα έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία και αυτό το Νέο “Ελληνικό” Έθνος, δεν θα είναι καν Ορθόδοξο Έθνος, αλλά ούτε και γνήσιο Ελληνικό Έθνος, αφού όλες οι φυλές της Γης, θα έχουν εισβάλει στη χώρα μας (η οποία είναι μια χώρα χωρίς σύνορα!).

Ο Αρχιεπίσκοπος μας, πέραν από την αποτρόπαια και εγκληματική παράδοση, του Ορθόδοξου Ελληνικού Έθνους μας, στα χέρια του άθρησκου και Εθνομηδενιστή κ. Τσίπρα, για να το εξαφανίσει, διέπραξε και ένα άλλο μεγάλο ατόπημα σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και σε βάρος του Ορθόδοξου Ελληνικού κλήρου!

Μέσα σε μερικές ώρες στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, μετέβαλε το Δημόσιο μισθολογικό καθεστώς των 10.000 ηρωικών Ιερέων, σε ένα Ιδιωτικό μισθολογικό καθεστώς (αβέβαιο), όταν οι Ιερείς μας, αποτελούν το τελευταίο προπύργιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δίδοντας τη μάχη για την Ορθόδοξη κατήχηση των Νέων μας, οι οποίοι Νέοι, δυστυχώς σήμερα δεν κατηχούνται καν Ορθόδοξα, μέσα στα Σχολεία μας!

Μετά από όλα αυτά που δημοσίως ανέπτυξα, για τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου μας, με τον Πρωθυπουργό, σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα καταλήγουμε:
Η συμφωνία αυτή είναι πέρα για πέρα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ και το μόνο που απομένει στον Αρχιεπίσκοπο μας, είναι να την πάρει πίσω!

Εάν όμως ο Αρχιεπίσκοπος μας, επιμένει σε αυτές τις (καταστροφικές) θέσεις του, ένα μόνο του απομένει: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, από το Αρχιεπισκοπικό του Αξίωμα, γιατί η παραμονή στη θέση του αυτή, μόνο κακό θα κάνει στην Ορθοδοξία μας!

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ