Φιλοζωικές οργανώσεις σώζουν και περιθάλπουν ζώα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, εν όψει κατεδαφίσεων


Επιχείρηση για τη διάσωση και την περίθαλψη αδέσποτων και άλλων ζώων από πολλά σημεία του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κάνουν ομάδες του δήμου, αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις, πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών στον χώρο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, έχουν περισυλλεγεί συνολικά 38 γάτες, οι οποίες έχουν δεχτεί την ανάλογη φροντίδα βάσει των κανόνων που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Μάλιστα, αρκετές έχουν ήδη υιοθετηθεί, ενώ οι υπόλοιπες προωθούνται σε δομές φιλοξενίας. Στην ανακοίνωσή του ο δήμος δεν ξεχνά να ευχαριστήσει την A R T (Animal Rescue Team) για την πολύτιμη συνδρομή της με ειδικευμένους διασώστες στο σημαντικό αυτό έργο.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει να παραλαμβάνει και να επανεντάσσει στη φύση όλα τα άγρια ζώα, όπως αλεπούδες και σκαντζόχοιρους, που βρίσκονται στον χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, ο σύλλογος ΑΝΙΜΑ παρέλαβε ήδη από τις αρχές Ιουνίου τα πρώτα ζώα, τα μετέφερε προσωρινά σε δικό του χώρο και σε πρώτη φάση τα αποπαρασίτωσε, ενώ στη συνέχεια θα τα επανεντάξει σε κατάλληλους βιοτόπους.

  • Δείτε την ανάρτηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Facebook:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ