Βασίλης Μάγγος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του


Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, ο αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου του νεαρού ακτιβιστή, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας.

Ο άτυχος άνδρας, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το μεσημέρι της Τρίτης (15/07), ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Βασίλη Μάγγου και σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν διευκρινίζεται μέχρι στιγμής αν συνδέεται με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 26χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ο Βασίλης Μάγγος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Βόλο.

Τα αίτια θανάτου του νεαρού Βολιώτη, τα οποία προς το παρόν είναι άγνωστα, έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, δεδομένου ότι πριν από ένα μήνα ο 26χρονος είχε εμπλακεί σε βίαιο επεισόδιο με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Όπως μετάδωσε ο Realfm 97,8 ο υφυπουργός κ. Οικονόμου αποκάλυψε πως όχι μόνο εξετάζεται το βίντεο της αστυνομικής βίας σε βάρος του 26χρονου, αλλά ότι το βίντεο αυτό εστάλη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Συνήγορο του Πολίτη, ώστε να εξεταστεί και από εκείνον και να υπάρξει μια ανεξάρτητη αρχή που θα πάρει αποφάσεις.

Δείτε το εν λόγω βίντεο:

Παράλληλα, όπως είπε ο πατέρας του άτυχου Βασίλη, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ «δεν συνδέουμε τον θάνατο του γιου μας με τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ πριν από έναν μήνα. Είμαστε σίγουροι όμως, ότι αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του γιου μας και μετά ακολούθησε ό,τι ακολούθησε».

Σύμφωνα με το magnisianews.gr, οι γονείς του 26χρονου βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και ζήτησαν από τον εισαγγελέα υπηρεσίας, η ιατροδικαστική εξέταση να γίνει στη Λάρισα, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μεγαλύτερα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη.

Ο 26χρονος πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει πως είχε δεχτεί αστυνομική βία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των πολιτών του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από τα Δικαστήρια και είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου για τέσσερις ημέρες φέροντας κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μάλιστα ο ξυλοδαρμός του καταγράφηκε σε βίντεο.

Η αιτία θανάτου του 26χρονου ακτιβιστή, η οποία προς το παρόν παραμένει άγνωστη, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χαρακτηρίζει τη σύνδεση του θανάτου με το προ μηνός περιστατικό «αθλιότητα» και «ασύστολο ψέμα» και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί το υπουργείο για απώλεια ψυχραιμίας. Θέση για το θέμα πήραν εξάλλου τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το Μέρα25.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ