Μπαγκλαντές: Ιδιοκτήτης κλινικών χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά για Covid-19

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ένας άνδρας ο οποίος φέρεται ότι χορήγησε χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών εξετάσεων για Covid-19 στις δύο κλινικές που του ανήκουν, συνελήφθη την Τετάρτη (15/7) ενώ προσπαθούσε να φύγει από το Μπανγκλαντές μεταμφιεσμένος σε γυναίκα με μπούρκα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες για αυτήν την υπόθεση. Ο τελευταίος ήταν ο ιδιοκτήτης των δύο ιδιωτικών κλινικών, ο Μοχάμαντ Σάχεντ, 42 ετών, τον οποίο προσπαθούσαν να εντοπίσουν οι αρχές εδώ και εννέα ημέρες.

Ο Σάχεντ φέρεται ότι χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά που ανέφεραν ότι οι κάτοχοί τους δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν υποβληθεί ούτε καν σε τεστ.

«Συνελήφθη στην όχθη ενός ποταμού, στα σύνορα, ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ινδία. Φορούσε μπούρκα», είπε ο εκπρόσωπος της Μονάδας Ταχείας Αντίδρασης της αστυνομία, συνταγματάρχης Ασίκ Μπιλάχ. «Οι κλινικές ανέφεραν ότι έκαναν 10.500 τεστ για κορονοϊό, από τα οποία 4.200 ήταν αληθινά. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα, 6.300, δεν προέρχονταν από τεστ», πρόσθεσε.

Ο Μοχάμαντ Σαχέντ κατηγορείται επίσης ότι πληρωνόταν από τους πελάτες του για τα πιστοποιητικά αυτά αλλά και για τις θεραπείες για την Covid-19 που χορηγούσε, μολονότι είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση ότι οι δύο κλινικές του θα νοσήλευαν δωρεάν τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν επίσης μια γνωστή γιατρός και ο σύζυγός της που φέρονται ότι χορήγησαν χιλιάδες ψευδή πιστοποιητικά από το εργαστήριό τους στην Ντάκα.

Το Μπανγκλαντές, μια χώρα 168 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει επισήμως 193.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και 2.457 θανάτους.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ