Αλβανός δημοσιογράφος Τελνίς Σκούκι: “Είμαι με τον ήρωα Κ. Κατσίφα και τους Έλληνες”


Ο γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος Τελνίς Σκούκι, που ζει κυνηγημένος από το καθεστώς Ράμα στο εξωτερικό, έκανε μια συνταρακτική ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το χαμό του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα, πολύ ανθρώπινη, πολύ ψύχραιμη, μακριά από τις προκλήσεις, χωρίς μιζέρια, αλλά με την ανοιχτοσύνη του οράματος της συνύπαρξης των δύο λαών. Με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε, μεταξύ άλλων: “Είμαι με τον ήρωα Κατσίφα, γιατί οι Έλληνες σέβονται τη ζωή.

Γιατί ξέρουν να αντιδορύν και να διαμαρτύρονται”! Δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία φορά, που ο Τελνίς Σκούκι, με την ψυχή του υπερασπίζεται το δίκαιο και τα δικαιώματα των αδικημένων.

Δεν διστάζει, δεν λυγίζει και υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις την ανθρωπιά, γιατί ξέρει τι πάει να πει καταπίεση. Γεννήθηκε μέσα στη φυλακή, αφού η μητέρα του διώκονταν από το χοτζικό σύστημα. Και μεγάλωσε και ανδρώθηκε διωκόμενος και περιφρονημένος. Γι’ αυτό βλέπει σ’ ενιαία ψυχική γραμμή τους ανθρώπους και δεν τους διαχωρίζει με εθνικιστικά, φυλετικά, θρησκευτικά, κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Έγραψε ο Τελνίς: Προφανώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο 35χρονος που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της “ΡΕΝΕΑ” στα περίχωρα του χωριού Βουλιαράτες της νότιας Αλβανίας, είναι ήρωας για την Ελληνική Μειονότητα, επειδή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αντιμετώπισε αυτό το γεγονός ως προσωπικό θέμα.
Για μένα το θύμα είναι ένας ήρωας, επειδή δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρα όπως οι υπόλοιποι.

Έφτιαξε την οικογένειά του.

Δεν εγκατέλειψε τους γονείς του.

Αγαπούσε τη σημαία του.
Σεβόταν την πατρίδα του.
Αγαπούσε τον τόπο που γεννήθηκε.
Εμείς τι αγαπάμε;
Τίποτα!
Εμείς (οι Αλβανοί) αποκαλούμε ήρωα τον Έντι Ράμα.
Εγκαταλείπουμε την πατρίδα.
Εγκαταλείπουμε την οικογένεια.
Εγκαταλείπουμε τη σημαία.
Χαιρόμαστε που ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του.
Απολαμβάνουμε τον Ράμα να λέει ανέκδοτα στο ERTV.
Γι ‘ αυτό είμαι με τον Έλληνα ήρωα, γιατί οι Έλληνες ξέρουν να σέβονται τη ζωή.
Γιατί οι Έλληνες ξέρουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται, ενώ εμείς (Αλβανοί) ξέρουμε μόνο να αντιδρούμε μέσα από το facebook”.

Υ. Γ.: Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά, που όχι μόνο έχουμε συνεργαστεί επαγγελματικά επί πολλά χρόνια με τον Τελνίς Σκούκι, αλλά, που μας συνδέει μια βαθιά και ουσιαστική φιλία. Όσο για την ανάρτησή του, εμάς δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Ξέρουμε τον Τελνίς και ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα αφήσει την καρδιά του να σιωπήσει…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ