Επεισόδια Πατησίων: Το προφίλ των συλληφθέντων – Τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ.


Παρελθόν με τις Αρχές φέρεται πως έχουν οι τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (15/07) στην Πατησίων

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, ο ένας εκ των τριών φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα επεισόδια στην οδό Δερβενίων στις 4 Ιουλίου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών συνεπλάκη με αστυνομικούς την ώρα που προσπαθούσε να κάνει ανακατάληψη σε κτήριο που προσφάτως είχε εκκενωθεί.

Ο νεαρός μάλιστα θεωρείται ένας από τους επτά που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια στη Δερβενίων, όπου είχαν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί από ρίψη μολότοφ. Οι αστυνομικοί είχαν απαντήσει με χρήση χημικών και έπειτα είχε ακολουθήσει κυνηγητό στα γύρω στενά.

Ο δεύτερος από τους χθεσινούς συλληφθέντες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ένα άτομο από την Αργεντινή, το οποίο είναι «αχαρτογράφητο» για τις Αρχές, ενώ το τρίτο άτομο έχει προσαχθεί κι άλλες φορές και θεωρείται δραστήριο στον αναρχικό χώρο.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο οδόστρωμα της Πατησίων μία εκρηκτική μολότοφ, ενώ κατέσχεσαν και κοντάρια που ξεπερνούσαν το 1,5 μέτρο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, με αυτά τα κοντάρια δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα των νεαρών που κινήθηκε από την πλατεία Βικτωρίας στην Πατησίων, αφού πρώτα είχε απομακρυνθεί από συγκέντρωση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ