Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης καλεί την Αυστραλία να καταδικάσει την τουρκική απόφαση για την Αγία Σοφία – Επιστολή σε Μητσοτάκη

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον Ελληνισμό της Αυστραλίας η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία. Μάλιστα, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, έκανε διάβημα προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας, την οποία κάλεσε να αποδοκιμάσει την προκλητική απόφαση της Τουρκίας.

Στην επιστολή της προς τον Αυστραλό Πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης επισημαίνει τη σημασία και το συμβολικό ρόλο της Αγίας Σοφίας και καλεί την κυβέρνηση να καταδικάσει την απόφαση της Τουρκίας και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες έτσι ώστε να μην μετατραπεί σε τζαμί ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

«Η Αγία Σοφία είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό μνημείο που αναγνωρίζεται από την UNESCO ως παγκόσμιας σημασίας… Η απόφαση από τις τουρκικές αρχές να την μετατρέψουν σε τζαμί έχει καταδικαστεί παγκοσμίως, για τούτο καλούμε και την αυστραλιανή κυβέρνηση να καταδικάσει την κίνηση αυτή».

Η Ελληνική κοινότητα Μελβούρνης με άλλη επιστολή της προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επικροτεί την άμεση αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης και συμπαρίσταται στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού προβλήματος.

Επίσης ενημερώνει την κυβέρνηση για το διάβημα προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας σημειώνοντας πως σε ανάλογες ενέργειες έχει προβεί και η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας καθώς και άλλες οργανώσεις της ομογένειας.

Διαβάστε την επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ