Κορονοϊός Ουγγαρία: Ακυρώνονται οι εορτασμοί για την εθνική εορτή στις 20/8


Κορονοϊός: Η Ουγγαρία ακύρωσε τους εορτασμούς για την εθνική εορτή της 20ής Αυγούστου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ ‘Ομπαν, ο Γκέργκελι Γκούλιας.

Η Ουγγαρία ήρε τους περισσότερους περιορισμούς που είχε επιβάλει για να παρεμποδίσει τη διασπορά του ιού τον Μάιο. Συναυλίες και φεστιβάλ που θα συγκεντρώνουν περισσότερους από 500 ανθρώπους δεν θα επιτρέπονται μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Οι εορτασμοί της 20ής Αυγούστου προσελκύουν κατά παράδοση χιλιάδες επισκέπτες στη Βουδαπέστη.

“Ο αριθμός των προσβεβλημένων από τη νόσο μειώνεται συνεχώς από τις αρχές Μαΐου”, δήλωσε ο Γκούλιας. “Τα μέτρα αυτά που υιοθετήσαμε είναι καλά, δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε”.

Ο Γκούλιας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει στα τέλη Ιουλίου αν θα επιτρέψει να πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στα διασυνοριακά ταξίδια την Κυριακή, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού αυξάνεται σε ορισμένες γειτονικές της χώρες και στα Βαλκάνια. Τα ενεργά κρούσματα μόλυνσης μειώνονται στην Ουγγαρία από τον Μάιο.

Η Ουγγαρία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 9,8 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραφε επίσημα σήμερα 4.279 κρούσματα της Covid-19 και 595 θανάτους που αποδίδονται σε αυτήν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ