Μητροπολίτης Συμεών: Τίμησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος


Τα συγκινητικά λόγια του χαρισματικού Ποιμενάρχη – Η ηρωική πράξη ενός λιμενικού που έσωσε δύο ηλικιωμένους από πνιγμό.

Όπως είχε εξαγγείλει μέσα από την συγχαρητήρια επιστολή του, προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου, επισκέφθηκε και ευλόγησε στον χώρο της εργασίας του τον Κελευστή του Λ.Σ. που έσωσε τη ζωή δυο ηλικιωμένων όταν το αυτοκίνητο τους έπεσε στη θάλασσα της Αρκίτσας.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε τα γραφεία του Γ΄ Λιμενικού τμήματος στη Σκάλα Αταλάντης, θέλοντας να αποδώσει τα εύσημα στον Βασίλη Κοκορέτση, που αψήφησε τον κίνδυνο, βούτηξε στο νερό και έβγαλε από το αυτοκίνητο που βυθιζόταν το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Στο πρόσωπο του Βασίλη, ο Σεβασμιώτατος τίμησε όλους τους συναδέλφους του Λιμενικούς, που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.
Μετά και την Ακολουθία του Αγιασμού, την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Σήμερα, όπως γνωρίζετε ήρθα εδώ βαθύτατα συγκινημένος, διότι ένας συνάδελφός σας, ένα στέλεχος και ένα μέλος του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Βασίλειος Κοκορέτσης, Κελευστής του Λιμενικού Σώματος, έπραξε το αυτονόητο, έπραξε το καθήκον του, αλλά στη ζωή αυτά που έχουν αξία, είναι τα αυτονόητα και πολλές φορές δεν είναι πάντοτε αυτά δεδομένα. Γιατί, το αυτονόητο είναι το ηρωικό στη ζωή μας.
Έπεσε μέσα στο νερό, στη θάλασσα και βοήθησε δύο συνανθρώπους μας, με τη βοήθεια του Θεού, να διατηρηθούν στη ζωή και να αποφύγουν έναν θάνατο από πνιγμό ή κάποια άλλη μεγάλη περιπέτεια. Ασφαλώς αυτό με συγκίνησε ως Πνευματικό πατέρα και Ποιμενάρχη της περιοχής και ήθελα σήμερα να έρθω εδώ και στο πρόσωπο του κ. Κοκορέτση και στο πρόσωπο όλων σας, να πω ένα ευχαριστώ στο Λιμενικό Σώμα για τις υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρετε, που είναι υπηρεσίες για τον άνθρωπο, που είναι υπηρεσίες για την κοινωνία.

Μάλιστα δε, τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό Σώμα μέσα από τη μεγάλη δοκιμασία του προσφυγικού, των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών και όλων αυτών των προβλημάτων που υπάρχουν στη θάλασσα, αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο ο σημαντικός του ρόλος, ένας δρόμος ειρήνης, και αγάπης.

Είδαμε τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, να γίνονται πατέρες και μανάδες για ασυνόδευτα παιδιά που τα ξέβραζε η θάλασσα και δεν ήξεραν αν είχαν πατέρα ή μάνα. Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Είδαμε την ανθρωπιά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και νομίζω είναι καθήκον μου και χρέος μου και ως ανθρώπου και ως Ιεράρχου, να έρθω σήμερα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με αυτή την αφορμή. Να σας ευλογήσω όλους, να σας πω, ότι είστε μέσα στις καρδιές μας, μέσα στις προσευχές μας. Είμαστε περήφανοι για σας και να σας παρακαλέσω να έχετε δύναμη, να συνεχίζετε με τον ίδιο ζήλο με την ίδια αυτοσυνειδησία και με τον ίδιο ενθουσιασμό θα έλεγα, την επιτέλεση του καθήκοντος.

Για αυτό λοιπόν το σκοπό, είμαι σήμερα εδώ και μάλιστα θα ήθελα να προσφέρω στον Κελευστή μας τον κ. Βασίλειο Κοκορέτση, μία εικόνα του Αγίου Βασιλείου, του προστάτη σου Αγίου, να την έχεις ως ενθύμιο από τον Επίσκοπο σου, να σε προστατεύει ο Άγιος Βασίλειος και να είσαι πάντοτε όρθιος στο καθήκον σου.
Να μην το πάρεις πάνω σου αυτό που έκανες, γιατί «ὁ δοκῶν ἑστάναι βλεπέτω μὴ πέσῃ» λέει στην Αγία Γραφή. Όταν το παίρνουμε επάνω μας, μετά έρχονται όλα ακριβώς ανάποδα, να είσαι σεμνός, να είσαι ταπεινός και πάντοτε να υπακούς στους ανωτέρους σου, διότι η υπακοή και η πειθαρχία και μέσα στα Σώματα Ασφαλείας δεν έχει χαρακτήρα δυναστικό, αλλά έχει χαρακτήρα ομαλής λειτουργίας του Σώματος και η επιτυχία ενός μέλους του Σώματος, είναι χαρά για όλο το Σώμα, όπως και η δυσκολία και η δοκιμασία για ένα μέλος του Σώματος, πάλι είναι δοκιμασία για όλο το σώμα.

Εύχομαι λοιπόν, αυτή σου η όμορφη στιγμή στην θητεία σου, να αποτελέσει τη βάση για ακόμη ομορφότερες στιγμές και να ευχαριστείς το Θεό, που σε αξίωσε να είσαι στο Λιμενικό Σώμα και να ζήσεις αυτή την ευλογία, διότι και μόνο που δύο άνθρωποι θα σε μακαρίζουν και θα προσεύχονται για σένα και θα νιώθουν ευγνωμοσύνη, αυτό για σένα θα είναι μεγάλη ευλογία και μεγάλο εφόδιο».

Παρών ήταν ο Περιφερειάρχης του Λιμενικού Σώματος Χρήστος Κανάκης, η Διοικήτρια του Γ΄ λιμενικού τμήματος Σκάλας Αταλάντης κ. Μαλαματένια Κατσούλα και συνάδελφοι του Βασίλη Κοκορέτση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ