Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω άνοιγμα των συνόρων εξαιτίας της νέας έξαρσης του κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει να παραμείνουν τα εξωτερικά σύνορά της κλειστά για τους Αμερικανούς και τους περισσότερους αλλοδαπούς για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα κορωναϊού, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Οι απεσταλμένοι των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες σχεδιάζουν την Τρίτη να αποτρέψουν την επέκταση ενός καταλόγου 15 χωρών (μεταξύ άλλων του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας) των οποίων οι κάτοικοι πήραν το πράσινο φως πριν από δύο εβδομάδες για να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε δήλωσαν στο Bloomberg με την προϋπόθεση της ανωνυμίας. Οι διπλωμάτες είναι επίσης πιθανό να προτείνουν τη μείωση του καταλόγου σε 13 κράτη αφαιρώντας τη Σερβία και το Μαυροβούνιο ως αποτέλεσμα νέων μολύνσεων εκεί, ανέφεραν δύο από τους αξιωματούχους.

Μια αναζωπύρωση σε κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο εμποδίζει τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών κρατών από το να αναδυθούν από τα εθνικά τους Lockdown και να αναζωογονήσουν τις εγχώριες οικονομίες καθώς ξεκινά η θερινή τουριστική περίοδος.

Η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών στην ΕΕ έχει μέχρι στιγμής να δείξει σε μεγάλο βαθμό τον εθελοντικό συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού βραχίονα του πολυεθνικού μπλοκ, το οποίο επίσημα δεν έχει καμία εξουσία λήψης αποφάσεων επί του θέματος. Η πολιτική για την υγεία στην Ευρώπη είναι πρωτίστως εθνική ευθύνη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ