Ματίνα Παγώνη (πρόεδρος ΕΙΝΑΠ): «Δεν έπρεπε να καταργηθούν οι μάσκες. Επιστρέφουμε σε επίπεδα Μαρτίου…» (video)

Τον φόβο μήπως έχουμε την εξέλιξη των Βαλκανικών χωρών μετά την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και συντονίστρια διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννήματος», Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι ο φονικός ιός είναι εδώ και σαρώνει όλο τον κόσμο, διαψεύδοντας καθημερινά όλους όσους πίστευαν ότι «δεν υπάρχει». Μάλιστα, καθώς εξαπλώνεται στον πλανήτη, «σκοτώνει» όλο και νεότερους ανθρώπους!

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας σκορπά ανησυχία στους επιστήμονες, καθώς μας γυρίζει αναπόφευκτα στην αρχή της πανδημίας.

«Φαίνεται ότι επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Από τις 30 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου, από τα 41 πήγαμε στα 83 κρούσματα. Δηλαδή, καταγράφηκε διπλασιασμός κρουσμάτων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μέσα σε 12 μέρες, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς ήταν γύρω στους επτά-οκτώ και τώρα έχουμε πάει στους 13», τονίζει η κα Παγώνη.

Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύουν μόνο οι ηλικιωμένοι, καθώς τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που καταλήγουν από την COVID-19.

«Σήμερα το πρωί (σ.σ. την Τετάρτη) καταγράφηκε στις Βρυξέλλες ο θάνατος μια κοπέλας 18 χρόνων, που δεν είχε προβλήματα υγείας. Είναι ανησυχητικό, γιατί δείχνει πλέον ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Και αυτό γιατί οι ασθενείς υψηλού κινδύνου είναι στο σπίτι»

Η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν έπρεπε να καταργηθούν οι μάσκες, γιατί ο κόσμος πίστεψε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος και τα μέτρα χαλάρωσαν. «Δόθηκε λάθος μήνυμα με την κατάργηση της μάσκας. Οι άνθρωποι πίστεψαν ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ η πανδημία εξακολουθεί να απειλεί όλο τον κόσμο. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και στους τουρίστες από τα Βαλκάνια και την Αγγλία που επισκέπτονται αυτή την εποχή την Ελλάδα, για να μην πάει χαμένη η καλή πορεία που είχαμε μέχρι τώρα», επισήμανε.

  • Δείτε τις δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ:

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ