Ρωσία: Αιφνίδια στρατιωτικά γυμνάσια και επιθεωρήσεις διέταξε ο Πούτιν

Τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών διέταξε αιφνιδίως ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, το πεζικό, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, κυρίως οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού, θα λάβουν μέρος σε 56 τακτικά γυμνάσια σε 35 χερσαίες και 17 ναυτικές βάσεις κυρίως στις περιοχές της Μαύρης και της Κασπίας θάλασσας.

«Συνολικά, 149.755 άνδρες, 26.820 όπλα και εξοπλισμοί, 414 αεροσκάφη, 106 πλοία θα υποβληθούν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση», ανέφερε το υπουργείο.

Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να διασφαλίσουν «την ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας όπου υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατίας» και να προετοιμάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Καύκασος 2020» που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια, περηφανεύεται ότι κατάφερε να ανοικοδομήσει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, η οποία είχε πληγεί από την κρίση που ακολούθησε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ