Αναδρομικά: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ


Αναδρομικά: Την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά και μελετά το συνολικό κόστος.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό μια οριζόντια λύση.

Από χθες άλλωστε κυκλοφορούσε το σενάριο ότι όλοι οι παλιοί συνταξιούχοι – ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει αγωγές ή όχι – θα λάμβαναν τα αναδρομικά ύψους 3, δισ. ευρώ.

Πότε θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών

Ωστόσο, η καταβολή τους θα γίνει σε βάθος εξαετίας, σε δύο εξάμηνα ανά έτος, αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το σχέδιο καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους εξετάζεται σε συνάρτηση με τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και τη μείωση των εσόδων στον ΕΦΚΑ που δημιούργησε η πανδημία.

Το οικονομικό επιτελείο, θέλοντας να βάλει τέλος στις δικαστικές διεκδικήσεις, αναζητά το κόστος και τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών ποσών για τις κύριες συντάξεις συμπεριλαμβανομένων και των δώρων για τους 11 μήνες, περιμένοντας ωστόσο το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣτΕ.

Τα αναδρομικά που θα λάβουν οι παλαιοί συνταξιούχοι (πριν από τον Μάιο 2016) κυμαίνονται από 660 ευρώ έως και 7.800 ευρώ.

«Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, πράγμα που θα κάνουμε και τώρα. Χρειάζεται όμως να ληφθεί υπόψη η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ζήτησε από τους συνταξιούχους να κάνουν υπομονή, να μην προσφεύγουν στους δικηγόρους και να περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία προσανατολίζεται σε «μια οριζόντια πολιτική απόφαση».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ