Παπαθανάσης: Τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν μάσκες σε πελάτες που δεν έχουν


Για τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η χρήση μάσκας θωρακίζει από τον κορονοϊό και απηύθυνε έκκληση στα σούπερ μάρκετ αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν.

«Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση», τόνισε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόσθεσε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ότι πριν από δυο μήνες απέναντι στον κορονοϊό, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να τηρούν τα μέτρα.

«Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τα τα αντισηπτικά μαντηλάκια διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πλέον πλαφόν και μπορεί να αγοράζει ο καταναλωτής όσα θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτική καθίσταται από το πρωί του Σαββάτου (18/7), η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ