Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί εξαφανίστηκε από την τηλεόραση – Πότε θα επιστρέψει


Με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού να βρίσκεται προ των πυλών, πολλοί απορούν γιατί δεν εμφανίζεται ο λοιμωξιολόγος που μας κράταγε καθημερινά ενήμερους.

Ως δώρο φαίνεται ότι φαντάζει τις τελευταίες εβδοµάδες για τον Σωτήρη Τσιόδρα η συνειδητή αποµάκρυνσή του από τη ζωή µας. Ο καθηγητής Λοιµωξιολογίας που «εισέβαλε» ξαφνικά στη ζωή µας, µέσα από τη µικρή οθόνη, µε την ίδια ταχύτητα εξαφανίστηκε όταν κρίθηκε πως η τηλεοπτική του παρουσία δεν είναι πια απαραίτητη, καθώς τότε είχαµε ξεφύγει από τον κίνδυνο της επιδηµίας του κορονοϊού.

Προσώρας, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε τη θέση του στον Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και συντονιστή της επιχείρησης «κορονοϊός», ο οποίος θα παρελαύνει ξανά από τις οθόνες µας κάθε Τρίτη – αυτήν τη φορά µε το επιχειρησιακό σκέλος της επιδηµίας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα «κρατηθεί» από την κυβέρνηση, όπως λένε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ως το βαρύ χαρτί για τα δύσκολα. Ποια είναι τα δύσκολα; Αν αρχίσει να καταγράφεται µεγάλη διασπορά του ιού στη χώρα που θα οφείλεται στη χαλάρωση. Τότε θα βγει από το «συρτάρι» το όνοµα Τσιόδρας για να ξαναεµφανιστεί στους τηλεοπτικούς µας δέκτες και να προειδοποιεί σε καθηµερινή βάση πια για το τι θα συµβαίνει στη χώρα.

Παρ’ όλα αυτά, σήµερα ο καθηγητής µοιάζει να είναι απαραίτητος περισσότερο από κάθε άλλη στιγµή, ειδικά µετά τη χαλάρωση των πολιτών που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη αυστηρότερων µέτρων προστασίας. Αλλωστε οι επιστήµονες εκφράζουν φόβους ότι µπορεί να βρεθούµε µπροστά σε µια νέα µεγάλη διασπορά στην κοινότητα, εάν δεν προσέξουµε τις επόµενες ηµέρες. Και το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα έχει συνδυαστεί µε την ήρεµη δύναµη των συµβουλών και της ορθής διαχείρισης των περιστατικών. ∆εν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σήµερα πολλοί αναζητούν τον Σωτήρη Τσιόδρα να αποφανθεί εάν κινδυνεύουµε από νέο οριζόντιο lockdown ή από µεγάλη διασπορά του ιού. Εκείνος όµως φαίνεται πως επιλέγει να εξαφανιστεί για τα καλά. Η λυτρωτική για τον ίδιο εξαφάνιση είναι επιλογή του -λένε υψηλόβαθµες πηγές στο «Εθνος της Κυριακής»-, απόφαση που δεν βρίσκει όµως αντίθετο το Μέγαρο Μαξίµου, το οποίο εκτιµά πως ο καθηγητής θα πρέπει να αξιοποιηθεί εάν σηµάνει κόκκινος συναγερµός, αργότερα, και χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα µέτρα. Και φυσικά η εξαφάνιση αυτή δεν επελέγη τυχαία από τον κ. Τσιόδρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο γνωστός καθηγητής είναι απογοητευµένος εδώ και καιρό από την αντιµετώπιση που είχε από µερίδα της κοινωνίας, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύµατος της επιδηµίας στη χώρα µας. Θεωρεί ότι ο ίδιος έκανε ό,τι µπορούσε για να συγκρατήσει το κύµα του «αόρατου εχθρού», αλλά την ίδια ώρα κάποιοι άρχισαν να τον καταδιώκουν, θεωρώντας ότι υπερέβαλε µε τις συστάσεις του προς την κυβέρνηση. Και µπορεί να φαντάζει περίεργο λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά ο γνωστός καθηγητής και πρόεδρος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας έχει απόλυτη γνώση για το τι λέγεται για τον ίδιο τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media. «Γνωρίζει τα πάντα που γράφονται για εκείνον, αλλά και για τις θεωρίες συνωµοσίας που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν ακόµη» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» πρόσωπο του περιβάλλοντός του. Από εκεί φαίνεται ότι πηγάζει και η απογοήτευσή του, που τον οδήγησε τελικά και στην επικοινωνιακή αποµόνωση. Ο Σωτήρης Τσιόδρας πάντως είναι γνωστό ότι απήλαυε την κοινωνική καταξίωση από τον χειρισµό στο πρώτο κύµα του κορονοϊού στη χώρα µας. Ακόµη και η αξιωµατική αντιπολίτευση είχε σπεύσει να δηλώσει ότι και εκείνη τον ίδιο θα διάλεγε για να εκπροσωπεί τη χώρα στην υπόθεση του κορονοϊού.

Παρών στη λήψη αποφάσεων

Ο καθηγητής, σύµφωνα µε πληροφορίες, προτιµά σήµερα να πηγαίνει µε διακριτικότητα στο Μέγαρο Μαξίµου όταν πρόκειται να συζητηθούν µέτρα ή να ληφθούν άλλες σχετικές αποφάσεις και να συζητά απευθείας µε τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες. Από το περιβάλλον του διαµηνύουν πως δεν σκοπεύει να εµφανιστεί άµεσα δηµόσια, εκτός βέβαια και αν του ζητηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ή δεχθεί πιέσεις από άλλα υψηλόβαθµα κλιµάκια της κυβέρνησης. Συµµετέχει ωστόσο κανονικά στις τηλεδιασκέψεις της επιτροπής των εµπειρογνωµόνων του υπουργείου Υγείας, µε κάποιες εξαιρέσεις, ενώ εξακολουθεί να έχει τον διακριτικό έλεγχο της διαχείρισης της επιδηµίας στη χώρα µας.

Η πρόσφατη εµφάνισή του σε φωτογραφίες που µοιράστηκαν από το Μέγαρο Μαξίµου και προέρχονταν από σύσκεψη µε τον πρωθυπουργό για τον κορονοϊό έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εάν η κατάσταση σοβάρεψε τόσο πολύ που ξαναείδαµε έστω σε φωτογραφίες το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα. Και µέσα στην ανησυχία των ηµερών για νέα πιθανά τοπικά lockdowns, πολλοί επιχείρησαν να αποκρυπτογραφήσουν τη στιγµιαία εµφάνιση Τσιόδρα µέσα από τα λίγα καρέ. Ισως τελικά αυτός να ήταν και ο στόχος του λοιµωξιολόγου. Να κάνει τους πολίτες να κινητοποιηθούν και πάλι και να ξεφύγουν από την κατάσταση της χαλάρωσης στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστηµα λόγω και του καλοκαιριού. Το αν θα το πετύχει παραµένει ακόµη ένα ερώτηµα… Μέχρι τότε θα περιοριστούµε στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επιστρέφει στις οθόνες µας.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ