Σοκ! Χάκερ αφαίμαξε από τράπεζα τις οικονομίες καθηγήτριας στην Κρήτη

Ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που έχει υποστεί μια αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Κρήτη, η οποία είδε μέσα σε λίγη ώρα τις οικονομίες μιας ζωής να κάνουν «φτερά

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, η γυναίκα δούλευε στον υπολογιστή της όταν ξαφνικά έλαβε ένα mail από την τράπεζα που την ενημέρωνε ότι είχε συντελεστεί ύποπτη συναλλαγή μεταφοράς ποσού περίπου 2.500 ευρώ.

Το mail εστάλη στις 13.01 το μεσημέρι. Η ίδια, όπως αναφέρει το cretalive.gr, κάλεσε αμέσως στα αναγραφόμενα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας, κανείς όμως δεν απάντησε στην κλήση της.

Έτσι, αποφάσισε να μεταβεί αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα. Στις 13.55 ήταν ήδη στην τράπεζα και ενημέρωσε για την ειδοποίηση που είχε λάβει. Παράλληλα διαπίστωσε ότι στις 13.13 είχαν μεταφερθεί μέσα από το λογαριασμό e-banking ακόμα 4000 ευρώ. Στις 14.12 και ενώ παρέμενε στην τράπεζα, διαπιστώθηκε μεταφορά επιπλέον κεφαλαίων ύψους 2.570 ευρώ. Παρόντες μαζί της ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και δύο υπάλληλοι, οι οποίοι παρακολουθούσαν άναυδοι και δίχως να μπορούν να αντιδράσουν την «ηλεκτρονική ληστεία».

Ο χάκερ κατάφερε να αρπάξει 9.000 ευρώ. Η απάτη, γνωστή ως «sim swap», είχε συντελεστεί. Πλέον η αναπληρώτρια καθηγήτρια ζητά από την τράπεζα να της επιστρέψει τα χρήματα αφού την θεωρεί υπεύθυνη.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ