Σχολεία: Πώς και πότε θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο


Σχολεία: Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στον ANT1 για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Όπως η ίδια ανέφερε: «Το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

Σε σχέση με το ολοήμερο σχολείο επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο».

Όσον αφορά τα μαθήματα καλλιτεχνικών, η κ. Ζαχαράκη ξεκαθάρισε ότι οι αναφορές για κατάργησή τους αποτελούν fake news, καθώς μόνο ένα μάθημα σχεδίου καταργήθηκε από το πρόγραμμα μαθημάτων, υπογραμμίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα για τα μαθήματα τόσο του σχεδίου όσο και άλλων, τα οποία και αποτελούν Ειδικά Μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δεν παρέλειψε δε να μιλήσει για τους προβληματισμούς και την απόδοση τω μαθητών στην Έκθεση, όπως και στα υπόλοιπα μαθήματα των Πανελληνίων. Σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας το θέμα της Έκθεσης δεν ήταν αναμενόμενο και γι’ αυτό τα παιδιά δεν γνώριζαν πώς να το διαχειριστούν.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι βάσεις θα ανακοινωθούν προς τα τέλη του Αυγούστου. Σε ερωτήματα που αφορούν τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα και με διαφορετική ύλη, αναφορικά με το μικρό ποσοστό θέσεων που διεκδικούν στα ΑΕΙ, η κ. Ζαχαράκη διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση, αφού τα ποσοστά προκύπτουν βάσει αλγορίθμου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ