Σας ενδιαφέρει: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ μετά το κλείσιμο των φορολογικών δηλώσεων – Τα 6 «βήματα»

Μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020 -και τυχόν παράτασης της ημερομηνίας υποβολής τους και πέραν της 31ης Ιουλίου ’20- θα αρχίσουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κοινωνικού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η ακριβής ημερομηνία υποβολής των νέων αιτήσεων θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οσοι είναι δικαιούχοι ή επιθυμούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ, με την ανακοίνωση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων, θα πρέπει να προχωρήσουν στις εξής ενέργειες:

 • 1) Με την είσοδό τους στο σύστημα, να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται.
 • 2) Στη φόρμα που θα εμφανιστεί στη συνέχεια, να επιλέξουν το ΚΟΤ για το οποίο θέλουν να κάνουν αίτηση.
 • 3) Απαραίτητη είναι και η συμπλήρωση του αριθμού της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και ένας έγκυρος αριθμός κινητού τηλεφώνου (για ενδεχόμενη αποστολή ειδοποιήσεων).

Για τις αιτήσεις ΚΟΤ

Α απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (χωρίς να απαιτείται επικαιροποιημένη αίτηση το τελευταίο δίμηνο). Για τις αιτήσεις ΚΟΤ

Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, απαιτείται η συγκατάθεσή τους μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ.

Τα 6 βήματα για να δείτε αν εντάσσεστε:

 • Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).
 • Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.
 • Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
 • Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
  Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
 • Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.
 • Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here