Απίστευτο! Μας πέταξαν έξω και από το ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης οι εταίροι!

Δεν έχει πάτο το βαρέλι της ήττας και του εξευτελισμού της χώρας μας από τους δήθεν εταίρους. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στο σχέδιο που συζητείται αυτή τη στιγμή στη σύνοδο κορυφής, η Ελλάδα δεν υπάρχει καν στο περιβόητο ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης!

Στο οποίο όμως έχει συμπεριληφθεί ακόμα και η Κύπρος! Και κρατηθείτε, ακόμα και η Γερμανία! Ναι, η πανίσχυρη Γερμανία παίρνει μισό δισεκατομμύριο από το ταμείο, και η Ελλάδα δεν παίρνει ούτε 1 €!

Συγκεκριμένα τα ποσά που συζητώνται εάν και εφόσον υπογραφεί η τελική συμφωνία είναι: Τσεχία 1 δις, Γερμανία 500 εκ. Σλοβενία 300 εκ, Βέλγιο 200 εκ, Κυπρος 100 εκ, Φινλανδία 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πρόκειται πραγματικά για μία ασύλληπτη προσβολή. Έχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από όλους και μόλις πριν δύο χρόνια κατάφερε να βγει απ’ το μνημόνιο. Και όμως, οι εταίροι κατάφεραν να μας πετάξουν έξω ακόμα και από αυτό το ταμείο.

Αυτό έρχεται να προστεθεί εκτός από το θέμα της εθνικής ταπείνωσης και στην μείωση της επιχορήγησης προς την Ελλάδα, που εάν και εφόσον εγκριθεί το πρόγραμμα, τα 15 δις θα είναι δάνειο. Μνημονιακό δάνειο. Πάνε δηλαδή και τα πανηγύρια για τα 32 δις που ο κύριος Μητσοτάκης είχε προσλάβει μέχρι και επιτροπή σοφών για να τα διαχειριστεί.

 

Μία μαύρη νύχτα για την Ελλάδα. Και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here