Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι με αναστολές συμβάσεων Ιουνίου

Παράταση μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας (δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις) για τον μήνα Ιούνιο. 

Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν άλλη μια εβδομάδα στην διάθεσή τους για τις δηλώσεις ώστε να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ για τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, χθες (21/07) ήταν η τελευταία ευκαιρία των εργαζομένων που τέθηκαν από τους εργοδότες τους σε αναστολή τον μήνα Ιούνιο, προκειμένου να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr για να εισπράξουν την ειδική αποζημίωση ύψους έως 534 ευρώ για τον Ιούνιο.

Με την νέα ανακοίνωση, οι δηλώσεις εργοδοτών κι εργαζομένων παρατείνονται έως τις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στις 30 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή τον Ιούνιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 534 ευρώ για 30 ημέρες κι εφόσον η αναστολή διαρκεί έναν πλήρη μήνα. Διαφορετικά, υπολογίζεται με ποσό αναφοράς τα 18 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Τον Ιούνιο οι αναστολές επιτρεπόταν σε επιχειρήσεις:

  • επισιτισμού
  • τουρισμού
  • μεταφορών
  • πολιτισμού
  • αθλητισμού
  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Για τους εργαζόμενους σε όλους αυτούς τους κλάδους που τελούσαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Ιούνιο, η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης που φτάνει έως και τα 534 ευρώ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here