Ο Πειραιάς αντιδρά: Πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/7 για το «μπάζωμα» της Πειραϊκής

Σε πορεία διαμαρτυρίας κατεβαίνουν οι κάτοικοι του Πειραιά την Πέμπτη 23/7, αντιδρώντας στο μπάζωμα της Πειραϊκής.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κατά τις 20:00 στο Δημαρχείο του Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία με τελικό προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δείτε την ανακοίνωση της Συνέλευσης των κατοίκων της Πειραϊκής:

Όχι στο μπάζωμα της Πειραϊκής !

Πέμπτη 23 Ιουλίου, πορεία των κατοίκων της Πειραϊκής προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, για την προστασία της πολιτικής μας κληρονομιάς

Η Συνέλευση των κατοίκων της Πειραϊκής στις 13/7/2020 αποφάσισε να απαιτήσει την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το ανελέητο, καθημερινό, μπάζωμα το οποίο από την αρχή του Ιουλίου επιχειρείται στην θάλασσα της Πειραϊκής.

Παρά το ότι οι κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» απευθύνθηκαν με επιστολή τους στην εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων ζητώντας το υλικό αυτοψίας – έρευνας στη θάλασσα της Πειραϊκής, η υπηρεσία ουδέποτε απάντησε.

Διαπιστώνουμε ότι κανείς αρχαιολόγος δεν παρευρέθηκε στο έργο του μπαζώματος σε όλη την διάρκειά του, γεγονός το οποίο συνιστά πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία θάβεται κάτω από σωρούς μπάζων. Τα μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως αρχαία ναυάγια, το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή, ή και το τείχος της ακτής , αφήνονται στο έλεος των εργολάβων.

Πότε επιτέλους η πολιτεία θα διαφυλάξει τον πλούτο της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς ;

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 20.00, όλοι στην συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Πειραιά και πορεία προς το αρχαιολογικό Μουσείο πορεία των κατοίκων της Πειραϊκής προς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα θυροκολληθεί ψήφισμα. Για την προστασία της πολιτικής μας κληρονομιάς.

Προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όχι στο μπάζωμα της Πειραϊκής !

H Συνέλευση των κατοίκων της Πειραϊκής / κοινωνία δικαιώματος Αστικού Κώδικα (αρ.785-805)

Πληρ. : 6972942421

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here