Αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί η φωτιά στα ορεινά της Θερμής Λέσβου, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ (βίντεο)

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Ντίνος, ότι μέσα στην ημέρα θα ελεγχθεί η πυρκαγιά μεταξύ του Αφάλωνα και της Θερμής σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο.

«Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά ελπίζουμε μέσα στην ημέρα αν δεν καταφέρουμε να την ελέγξουμε πλήρως, να υπάρξει μερικώς έλεγχος. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει τα ήδη καμένα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό stonisi.

Τρία ήταν τα ενεργά μέτωπα, προς Λάρσο, Αφάλωνα και προς τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, «τα οποία έχουν οριοθετηθεί από χτες το βράδυ». Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς οι κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ήταν στοχευμένες, όπως επεσήμανε.

Λόγω της φωτιάς, εκτάκτως επέστρεψε στην Μυτιλήνη, από την Χίο όπου βρισκόταν για τους εορτασμούς της Αγίας Μαρκέλλας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης μίλησε ο πρωί στην ΕΡΤ Αιγαίου για τη φωτιά στη περιοχή Γερανείου στα ορεινά της Θερμής Λέσβου:

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ