Κορονοϊός: Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – Στα 199 τα θύματα στην Ελλάδα


Κορονοϊός: Δύο άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό, σήμερα Τετάρτη (22/07).

Τους 199 έφθασαν οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lesvospost.gr, κατέληξε 85χρονος στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα, στην εντατική νοσηλεύεται και ο γιος του, ενώ θετικός στον κορονοϊό είναι και ο εγγονός του. Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κατέληξε κι ένας 90χρονος που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αττική

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (21/07) ήταν 36, εκ των οποίων τα 5 είναι «εισαγόμενα», ενώ τα 17 καταγράφονταν στην Αττική, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Υγείας.

Πιο αυστηρά μέτρα

Τρία νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης στις πύλες εισόδου της χώρας, στα χερσαία σύνορα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον έλεγχο των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας:

  • Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται από έξι συνοριακά περάσματα και συγκεκριμένα της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, των Ευζώνων, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας και των Κήπων.
  • Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής αλλά και όσοι έχουν δελτίο ομογενούς, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την προβλεπόμενη φόρμα εισόδου PLF, που γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, που γίνεται στην ίδια διεύθυνση.
  • Οι εργάτες γης που βρίσκονται στη χώρα και θα βγουν πριν την 4η Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν, μέχρι νεωτέρας.
  • Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων
  • 2 κρούσματα καταγράφηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6%άνδρες.

Δυστυχώς καταγράφονται δύο νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να ανέρχεται στους 197.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4048 κρουσμάτων, 1118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ