Επικοινωνία Αναστασιάδη – Μητσοτάκη με φόντο την τουρκική προκλητικότητα


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχα προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νέα παράνομη ενέργεια της Τουρκίας που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα Κύπρου και Ελλάδας.

Συζητήσαμε για από κοινού δράσεις αλλά και για την αυριανή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, ενώ το πρωί έγινε δεκτός από το Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, τη συνάντηση των δύο Προέδρων απασχόλησαν οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας, οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και θέματα που άπτονται των προτεραιοτήτων της ατζέντας της ΕΕ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ