Ομογενείς μαζεύουν υπογραφές για την τουρκική προκλητικότητα: Δείτε πού μπορείτε να υπογράψετε


Υπόμνημα προσφυγής στους παγκόσμιους ηγέτες για να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, εξέδωσε η Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά.

Η Ελληνική Διασπορά, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, παγκοσμίως υποστηρίζει την κυβέρνηση της Ελλάδας στην προσπάθειά της να προστατεύσει την Ελλάδα από την τουρκική επιθετικότητα.

«Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας όχι μόνο παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αλλά έχουν πλήξει επίσης τα εθνικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μας συναισθήματα. Αυτές οι επιθετικές συμπεριφορές έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος μιας επικίνδυνης στρατιωτικής σύγκρουσης που μπορεί να εκτιναχθεί ανά πάσα στιγμή.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Παγκόσμιας Διασποράς υποστηρίζουν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα καθώς και την Ελληνική Κυβέρνηση σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Όπως αντιμετωπίσαμε τις καταστροφές της παγκόσμιας πανδημίας, έτσι θα αντιμετωπίσουμε την απειλή που θέτει ο επιθετικός γείτονάς μας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Μια μέρα μετά την 20 Ιουλίου (την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974), το τουρκικό καθεστώς επέλεξε να προκαλέσει την Ελλάδα και τον Δυτικό Κόσμο. Με τις απερίσκεπτες ενέργειές της και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Τα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας και η δίψα των κυβερνώντων να παραμείνουν στην εξουσία σπρώχνουν σε συγκρούσεις με τις γειτονικές της χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Ιράκ, Συρία, Ισραήλ, Αίγυπτο και Λιβύη. Πότε θα τελειώσει αυτό;».

Η Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά καταδικάζει την παράνομη τουρκική συμπεριφορά και κυκλοφορεί αυτό το υπόμνημα προσφυγής που πρέπει να υπογραφεί από όλους τους παγκόσμιους πολίτες που πιστεύουν στη δικαιοσύνη και την τήρηση των Διεθνών Νόμων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το υπόμνημα και να υπογράψετε ΕΔΩ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ