Απελπιστική η κατάσταση στις Κεχριές Κορινθίας – Νέες εκκενώσεις οικισμών – Επιτόπου Ν. Χαρδαλιάς και αρχηγός της Πυροσβεστικής (video)


Και νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε πριν από μία περίπου ώρα στις Κεχριές Κορινθίας, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λόγω της κατεύθυνσης της πυρκαγιάς, δόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης του χωριού Αθίκια, καθώς και του χωριού Ρυτό, ενώ, προς το παρόν, παρά το γεγονός ότι απειλούνται σπίτια, δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές.

Στις Κεχριές έσπευσαν εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και ο αρχηγός Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, για να λάβουν, αν χρειαστεί επιπλέον μέτρα. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κορινθίων, Δημήτρης Νανόπουλος έκανε λόγο για πιθανό εμπρησμό.

Αυτή την ώρα, πάντως, μετά και τις νέες ενισχύσεις, στο σημείο επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 8 ελικόπτερα και 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης στην πυρόσβεση συμμετέχει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ