Με διαμαρτυρίες, ή χωρίς, ο «Μεγάλος Περίπατος» θα προχωρήσει

Δεν καταλαβαίνει από τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από παντού σχετικά με τον «Μεγάλο Περίπατο» ο δήμαρχος Αθηναίων και συνεχίζει ακάθεκτος να ξεδιπλώνει τα σχέδια του μεγαλεπήβολου έργου του, που θα αλλάξει την πρωτεύουσα όπως την ξέραμε.

Μετά τις παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπως η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η οδός Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα, ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε την τελική μορφή της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας, που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί πυρήνα του σχεδίου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας».

Πρόκειται για την εικόνα που θα αποκτήσει η λεωφόρος με βάση τη μελέτη πεζοδρόμησης η οποία εκπονήθηκε την περίοδο 2011-2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων της εταιρίας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις» (ΕΑΧΑ). Η πεζοδρόμηση, που έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενοποιεί το Ολυμπιείο με το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο αλλά, κυρίως, ολοκληρώνει τη μεγάλη αρχαιολογική διαδρομή από τον Κεραμεικό μέχρι τον λόφο του Αρδηττού και το Παναθηναϊκό Στάδιο, κάνοντας πράξη το όραμα για ένα ενιαίο «αρχαιολογικό πάρκο» στην Αθήνα.

Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας γίνονται και φαίνεται πως θα ολοκληρωθούν, τη στιγμή που, από τότε που ξεκίνησαν, στις 15 Ιουνίου, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα έργο που γίνεται βιαστικά και σε ακατάλληλη χρονική στιγμή. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ, μεταξύ άλλων, επαγγελματίες, όπως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο «Μεγάλος Περίπατος» θα αδειάσει τα μαγαζιά από πελάτες.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ