Ρουβάς – Ζυγούλη: Tο σκληρό μάθημα που θα θυμούνται από τη φωτιά στο Μάτι (video)

Οι μνήμες ζωντανεύουν ξανά δύο χρόνια μετά την πύρινη λαίλαπα που είχε θύματα 102 ανθρώπους στο Μάτι.

Η επέτειος της 23η Ιουλίου, αποτελεί ακόμα ανοιχτή πληγή για εκατοντάδες ανθρώπους που είδαν να χάνονται μέσα στις φλόγες τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και οι περιουσίες τους. 

Ανάμεσα σε εκείνους που έζησαν την αγωνία για επιβίωση το ζεύγος Σάκη Ρουβά – Κάτια Ζυγούλη οι οποίοι διατηρούν εξοχική κατοικία στο Νέο Βουτζά. Η Κάτια είχε περιγράψει στο κανάλι της στο YouTube τις στιγμές τρόμου που είχε βιώσει όταν έχασε τον πατέρα της που βρισκόταν εκεί με τον μικρό της γιο.

«Αυτή η μέρα θα μείνει πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας. Είναι η μέρα που μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε τη ζωή όλων όσων ζούμε εδώ. Το έδαφος θα ”ξαναγεννηθεί”, η καθημερινότητα θα ”ξαναχτιστεί”, οι πληγές όμως μένουν ανοιχτές και τα ερωτηματικά ακόμα αναπάντητα για εκείνους που έμειναν πίσω. Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να μάθουμε τι συνέβη, με την ελπίδα πως μια τέτοια τραγωδία δεν θα επαναληφθεί» έγραψε ο Σάκης Ρουβάς και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την περιοχή σήμερα.

View this post on Instagram

Αυτή η μέρα θα μείνει πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας. Είναι η μέρα που μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε τη ζωή όλων όσων ζούμε εδώ. Το έδαφος θα «ξαναγεννηθεί», η καθημερινότητα θα «ξαναχτιστεί», οι πληγές όμως μένουν ανοιχτές και τα ερωτηματικά ακόμα αναπάντητα για εκείνους που έμειναν πίσω. Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να μάθουμε τι συνέβη, με την ελπίδα πως μια τέτοια τραγωδία δεν θα επαναληφθεί.

A post shared by Sakis Rouvas (@sakisrouvas) on

Τη μαύρη επέτειο σχολίασε και η Κάτια Ζυγούλη στον δικό της λογαριασμό: «Για να δούμε τι θυμόμαστε από το σκληρό μάθημα που πήραμε δυο χρόνια πριν… ένα μάθημα που 102 ψυχές θα θέλαν να θυμόμαστε….Λέμε σ’αγαπώ κάθε μέρα; Αγκαλιάζουμε σφιχτά; Συγχωρούμε εύκολα; Συναισθανόμαστε τους γύρω μας; Έχουμε ευγνωμοσύνη μέσα στην ψυχή μας; Ας μην ξεχνάμε ότι όλα είναι μια στιγμή. Να την ζούμε… Φως στις ψυχές».

Ακούστε εδώ το περιστατικό με τον πατέρα της και την αγωνία μέχρι να εντοπιστεί από διασώστη του ΕΚΑΒ:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here