Νορβηγία – κορονοϊός: Το ‘Οσλο επιβάλλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με την Ισπανία


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Νορβηγία επέβαλε εκ νέου σήμερα περιορισμούς στα ταξίδια με την Ισπανία, περιζήτητο τουριστικό προορισμό των Νορβηγών, όπου ο ιός σημειώνει μεγάλη αύξηση, ενώ χαλαρώνει τους περιορισμούς για όσους καταφθάνουν από περισσότερες κομητείας της Σουηδίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η απόφαση της βόρειας χώρας σημαίνει ότι όσοι προέρχονται ή επιστρέφουν από την Ισπανία θα υποβάλλονται από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική δεκαήμερη καραντίνα μόλις εισέλθουν στο έδαφος της Νορβηγίας.

Αντίθετα, η νορβηγική κυβέρνηση αύξησε σε επτά τον αριθμό των σουηδικών περιφερειών, εκ των οποίων η συνοριακή κομητεία Βέρμλαντ αλλά όχι η Στοκχόλμη, προς τις οποίες τα ταξίδια δεν αντενδείκνυνται επίσημα πλέον, αίροντας συνεπώς την υποχρέωση της καραντίνας.

Οι περιορισμοί τίθενται εκ νέου για την Ανδόρα ενώ αίρονται για την Ουγγαρία. Παραμένουν επίσης για την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Όσοι διαμένουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης ή του χώρου Σένγκεν με λιγότερα από 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα μπορούν να εισέρχονται στη Νορβηγία χωρίς να πρέπει να τίθενται μόνοι τους σε καραντίνα.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν ότι οι λοιμώξεις από Covid-19 στην Ισπανία αυξήθηκαν σε 30,9 ανά 100.000 κατοίκους.

Η πανδημία της Covid-19 ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό στη Νορβηγία, όπου μόνο τρείς άνθρωποι φορείς της νόσου νοσηλεύονται σήμερα, εκ των οποίων ένας σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Συνολικά, η Νορβηγία μετρά έως σήμερα 9.085 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων τα 255 ήταν θανατηφόρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ