Νέο σόου Ερντογάν: Δεν θα δεχτούμε τραμπουκισμούς – Η Τουρκία δεν γονατίζει


«Απογοητεύσαμε ξανά εκείνους που περίμεναν να σκοντάψει και να γονατίσει η Τουρκία», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Βαχντεντίν στην Τελετή Εγκαινίων της Περιφερειακής Οδού της Αμάσια.

Νέα προκλητική παρέμβαση, μετά τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς, έκανε σήμερα ο «σουλτάνος».

«Προστατεύσαμε τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα του Έθνους μας, της χώρας μας και των φίλων μας παντού, στη ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τονίζοντας ότι για ακόμα μία φορά «απογοητεύσαμε εκείνους που περίμεναν να σκοντάψει και να γονατίσει η Τουρκία έπειτα από κάθε επίθεση που δέχθηκε».

«Το όραμα μας για μια ισχυρή και μεγάλη Τουρκία άρχισε σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά, άρχισε να μετατρέπεται σε έμπρακτα αποτελέσματα», δήλωσε επίσης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν έχει σχεδιασμούς για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών, ωστόσο δεν θα ανεχτεί να την παραβίαση των συμφερόντων της, «Δεν έχουμε σχεδιασμούς για εδάφη, φυσικούς πόρους άλλων χωρών. Η Τουρκία, όμως, δεν θα επιτρέψει σ’ άλλους να παρέμβουν στα συμφέροντά της».

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, να αξιολογήσουμε και να συζητήσουμε όλες τις προτάσεις. Απαντήσαμε ήδη στους τραμπουκισμούς που δεχτήκαμε στο πεδίο. Αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε περισσότερα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας έμμεσο μήνυμα στην Αθήνα για τις γεωτρήσεις που θέλει να ξεκινήσει ανοιχτά του Καστελόριζου.

Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου επέρχεται στον απόηχο της πρόσφατης τουρκικής Navtex για σεισμικές έρευνες σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καστελλόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παρά τις εξαγγελίες, ωστόσο, το σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ