Ελλάδα: Της έγραψε τα πάντα, τον απάτησε και το δικαστήριο της τα πήρε όλα πίσω!

Ο Άρειος Πάγος την υποχρέωσε να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι.

Συνταξιούχος παντρεύτηκε 41χρονη αλλοδαπή με δύο παιδιά. Εκείνη αφού φρόντισε να έρθουν στο όνομά της ακίνητα και χρήματα, όταν αρνήθηκε να της δώσει κι άλλα τον εγκατέλειψε και σύναψε σχέση με Ελληνογερμανό.

Ο Άρειος Πάγος διέγνωσε «βαριά αχαριστία» και την υποχρέωσε να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι.

Ο Έλληνας που κατάγεται από το Ιόνιο σε ηλικία 67 ετών συνταξιοδοτήθηκε από τη Γερμανία όπου είχε πάει μετανάστης και επέστρεψε στην Ελλάδα. Εκμεταλλευόταν επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας προσέλαβε 41χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία. Η γυναίκα ήταν διαζευγμένη με δυο παιδιά. Μεταξύ τους σύντομα αναπτύχθηκε ειδύλλιο το οποίο τον Μάιο του 2001 κατέληξε σε γάμο.

Μετά το γάμο ο 69χρονος πια, παραχώρησε με συμβόλαιο στη 41χρονη ένα σπίτι 231τ.μ. επί οικοπέδου 462τ.μ. ενώ ο ίδιος κράτησε εφ όρου ζωής την επικαρπία.

Στο συμβόλαιο υπήρχε όρος ότι η δωρεά δεν μπορεί να ανακληθεί εκτός από τις περιπτώσεις της εγκατάλειψης συζυγικής στέγης, παράλειψης φροντίδας και περιποίησης του υπερήλικου συζύγου απαιτήσεις για παραχώρηση με δωρεά και άλλου περιουσιακού στοιχείου σε περίπτωση διαζυγίου από υπαιτιότητα της συζύγου ή αν ο δωρεοδόχος φανεί βαριά αχάριστος απέναντι στον δωρητή ή στο σύζυγο.

Πηγή: thebest.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here