Ετοιμάζεται πάρκο «survivor» στη Νάουσα

Μια πρωτότυπη παιδική χαρά, θέλει να δημιουργήσει στην «καταπράσινη» περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Νάουσας.

Επιχειρεί να βάλει «φρένο» σε όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις παιδικές χαρές και να εντάξει το στοιχείο της περιπέτειας, έτσι ώστε μικρά και μεγάλα παιδιά να έρθουν πιο κοντά με τη φύση!

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας, γνωστοποίησε ότι είναι στα άμεσα σχέδια του δήμου η αναμόρφωση της περιοχής και η δημιουργία εναλλακτικής παιδικής, η οποία εκτός από τα… συνηθισμένα, δηλαδή κούνιες και τραμπάλες, θα διαθέτει στοιχεία «επιβίωσης»!

Εξήγησε ότι θα υλοποιηθεί ένα project, που θα βασίζεται σε παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες, όπως είναι για παράδειγμα η αναρρίχηση, με σκοπό τα παιδιά να πλησιάζουν και να ανακαλύπτουν τη φύση και συνάμα να καλλιεργείται μέσα τους το πνεύμα της ομαδικότητας.

Άλλωστε, ο Άγιος Νικόλαος είναι αγαπημένος προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες, ιδίως για τις οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση είχε ατονήσει όπως είπε ο δήμαρχος, γιατί έκλεισε το ξενοδοχείο που λειτουργούσε εκεί, αλλά άρχισαν ήδη οι συζητήσεις για την επαναλειτουργία του.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρανικόλας «εμείς, ως δημοτική Αρχή, έχουμε ξεκαθαρίσει όλες τις τακτοποιήσεις του ξενοδοχείου (πολεοδομικές εκκρεμότητες, θέματα δασαρχείου κ.λπ.) και το επόμενο διάστημα θα το παραχωρήσουμε προς μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, προκειμένου να ξαναδώσουμε ζωή στο ξενοδοχείο».

Πηγή: Espresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here