Κορονοϊός στην Αίγυπτο: 48 θάνατοι και 479 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε την Κυριακή (26/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 479 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα στα μέσα του Φεβρουαρίου να ανέρχεται πλέον σε 92.062.

Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό νέων μολύνσεων στην Αίγυπτο από την 16η Μαΐου, όταν είχαν καταγραφεί 491, προτού η εξάπλωση να επιταχυνθεί ραγδαία. Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης σε ένα 24ωρο καταγράφηκε τη 19η Ιουνίου, όταν είχε ανέλθει σε 1.774.

Χθες συμπληρώθηκε η 18η συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Αίγυπτο παρέμειναν λιγότερα από 1.000.

Στο μεταξύ, άλλοι 48 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 4.606 νεκρούς, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι αρχές καταγράφουν μείωση των θανάτων και των μολύνσεων καθώς και αύξηση των ανθρώπων που αποθεραπεύονται.

Στην ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας τονίζεται ότι άλλοι 928 ασθενείς κρίθηκε ότι έχουν πλέον ιαθεί και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία με το σύνολο των αποθεραπευθέντων να φθάνει τους 33.831.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ