Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ποιοι δήμοι εξαιρούνται της διετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης

ΟΑΕΔ παιδικοί σταθμοί: Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για το Σχολικό Έτος 2020-2021.

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των νηπίων που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ προέβη η ΕΕΤΑΑ. Συγκεκριμένα, η νέα οδηγία αναφέρει σε ποιους δήμους θα ισχύσει το μέτρο από την επόμενη χρονιά, δηλαδή από το σχολικό έτος 2021-2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους/ωφελούμενους των voucher θα εκδοθούν κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.

Διευκρινήσεις για ωφελούμενες και για φορείς/δομές της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2020-2021

Δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Άρθρο 2, σελ. 12) Σύμφωνα με το Άρθρο 34, παρ. 4. «Ρύθμιση θεµάτων δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης» του Ν. 4704/2020 (ΦΕΚ133/Α’/14.7.2020), η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής: «Η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεµβρίου του έτους εγγραφής συµπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών, είναι υποχρεωτική σε όλη τη Χώρα.

Για τα νήπια που συµπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σύµφωνα µε την παρ. 3 γίνεται υποχρεωτική σταδιακά, από το σχολικό έτος 2018-2019. Όλως εξαιρετικά, αναστέλλεται µέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, η έναρξη εφαρµογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους Δήµους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σµύρνης Αττικής και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας της παρούσας παραγράφου.»

Οδηγία ΕΕΤΑΑ:

Όσες αιτούσες διαμένουν στους δήμους: Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, της Αττικής, και Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης, μπορούν να εγγράψουν τα τέκνα τους τα γεννηθέντα το έτος 2016, σε παιδικούς σταθμούς και άλλων Δήμων.

Η δομή «δεν αναπτύσσει δραστηριότητες εκτός των αδειοδοτημένων εγκαταστάσεών της (ξένες γλώσσες, αθλήματα κλπ» (Άρθρο 8, παρ. 5 δ), σελ. 27) Οδηγία ΕΕΤΑΑ: Όπως ορθά αναφέρεται στο άρθρο 3.2, δ), σελ. 14, το σημείο αυτό αφορά στα ΚΔΑΠ, και όχι στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, κάποιοι από τους οποίους εφαρμόζουν προαιρετικά προγράμματα στους χώρους αυτούς (κολυμβητήρια, σχολές χορού, καράτε κλπ).

Μητρώο φορέων / δομών (άρθρο 8) Εκτιμάται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας η εφαρμογή του Μητρώου Φορέων/δομών, για να δέχεται τις αιτήσεις τους.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ