«Κάθε χαμόγελο μετράει» γιατί μας γεμίζει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο!


Αν διδαχθήκαμε κάτι την περίοδο του lockdown, αυτό είναι πως αρκούν μικρές πράξεις καλοσύνης, για να «πλημμυρίσει» η καρδιά μας αισιοδοξία.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να προσπεράσει την εμβληματική φωτογραφία από τη Βαρκελώνη, με τους νοσηλευτές να μεταφέρουν στο παραθαλάσσιο τμήμα της πόλης τους, ασθενείς που βρίσκονταν σε ανάρρωση; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συνοικιακές, αυτοσχέδιες χορωδίες από τα μπαλκόνια των Ιταλών γειτόνων μας, που μέσα σε ελάχιστα λεπτά γίνονταν viral, χαρίζοντας δύναμη, ελπίδα και χαμόγελα σε όλον τον πλανήτη;

Αυτές οι πρωτόγνωρες εμπειρίες έγιναν η ευκαιρία να διαπιστώσουμε τελικά πως σε μία κρίσιμη στιγμή τα πολύ απλά πράγματα, όπως ένα ειλικρινές χαμόγελο, μπορεί να κρατήσει άσβεστη την ελπίδα στην καρδιά μας, δίνοντάς μας δύναμη να αντιμετωπίσουμε με κουράγιο, όποια δυσκολία προκύψει. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε μία ισχυρή «ασπίδα» που θα προστατεύει κάθε χαμόγελο, γιατί σε δυσμενείς καιρούς κάθε χαμόγελο μετράει!

Η παραπάνω φράση άλλωστε, αποτελεί εδώ και 30 χρόνια την κινητήριο δύναμη που παρακινεί και τροφοδοτεί με έμπνευση την ΑΙΜ, να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο και να μας υπενθυμίζει πως το χαμόγελο του συνανθρώπου μας, είναι μία πανανθρώπινη υπόθεση που μας αφορά όλους.

Προσφέροντας απλόχερα το πιο πολύτιμο αγαθό

Ειδικότερα, την παρούσα περίοδο που η υγεία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΑΙΜ «έδωσε» τα χέρια με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δωρίζοντας τα απαραίτητα προϊόντα στοματικής υγιεινής στα ιδρύματα και τους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται η Ένωση. Διασφάλισε έτσι μία ολοκληρωμένη φροντίδα δοντιών για περισσότερα από 1.000 παιδικά χαμόγελα!

Ένα εξίσου ελπιδοφόρο αποτέλεσμα έφερε και η δημιουργική συνεργασία με την ανθρωπιστική ανεξάρτητη Οργάνωση PRAKSIS, μέσω της οποίας μπόρεσε να στηρίξει τη λειτουργία του Οδοντιατρείου στο Community Center (Πολυϊατρείο) Αθηνών. Η συγκεκριμένη δομή περιλαμβάνει ένα κοινωνικό οδοντιατρείο, το οποίο παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε ανθρώπους που εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν, είναι αποκλεισμένοι από βασικές υπηρεσίες υγείας.

Ενώνουμε δυνάμεις για ακόμη περισσότερα χαμόγελα

Θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις παραπάνω δράσεις, η ΑΙΜ απευθύνθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα ηθικής διαφήμισης Good-Loop, μία πρωτοποριακή διαφημιστική εταιρία, η οποία προβάλλει σε παγκόσμια εμβέλεια τις κοινωφελείς δράσεις μεγάλων επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων για επιπλέον ενίσχυση του έργου τους. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό για να στηρίξει το κοινωνικό Οδοντιατρείο της PRAKSIS, αλλά και το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» το οποίο υπάγεται στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Σκοπός του «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» είναι να συλλεχθεί ένα αξιοσημείωτο ποσό ειδών πρώτης ανάγκης, για να διαμοιραστεί πανελλαδικά σε δεκάδες χιλιάδες άπορες οικογένειες και παιδιά.

30 χρόνια «Βουρτσίζουμε Μαζί»

Έχει μεγάλη σημασία να επισημάνουμε πως τα παραπάνω παραδείγματα, αποτελούν μόνο ένα μικρό και πολύ πρόσφατο δείγμα από τη μακροχρόνια κοινωνική προσφορά της ΑΙΜ, η οποία μετράει περισσότερα από 30 χρόνια και πολλές δημιουργικές συνεργασίες με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες κατάφερε να πραγματοποιήσει έναν κοινωνικό μαραθώνιο και να βρεθεί στο πλευρό 350.000 συνανθρώπων μας, παρέχοντάς τους δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση που σχετίζεται με τη σημαντικότητα της στοματικής υγιεινής. Φτάνοντας στο σήμερα, η συγκεκριμένη εκστρατεία ονομάζεται «Βουρτσίζουμε Μαζί» και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια από την «Ομάδα Αιγαίου», παρέχει ακόμη περισσότερη φροντίδα και ενημέρωση, στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ειδικότερα την παρούσα περίοδο που προσπαθούμε ακόμη να ορθοποδήσουμε από την πρωτόγνωρη συνθήκη που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το προηγούμενο διάστημα, είναι αναγκαίο να προασπίσει ο ένας το χαμόγελο του άλλου. Όχι μόνο γιατί «κάθε χαμόγελο μετράει», αλλά γιατί κάθε χαμόγελο αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο αλληλεγγύης και ελπίδας, ένας οιωνός καλοσύνης που προμηνύει ένα καλύτερο και πολύ πιο αισιόδοξο αύριο για όλους μας!

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της AIM, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ