Κώδωνας κινδύνου τα 145 κρούσματα σε Αττική: Η χαλαρότητα των νέων αύξησε τις εισαγωγές τους στα νοσοκομεία


Σε επιφυλακή για νέα μέτρα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι χώροι στους οποίους η χρήση μάσκα θα είναι υποχρεωτική. 

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο εντοπισμός 145 ενεργών κρουσμάτων στην Αττική εφιστά απόλυτη προσοχή και ετοιμότητα. Το 72% των συνολικών κρουσμάτων  εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες, τονίζοντας ότι η μία από αυτές είναι το κέντρο της Αθήνας. Οι 596 στενές επαφές  των 145 ενεργών κρουσμάτων έχουν τεθεί σε απομόνωση και η κατάσταση δημιουργεί προβληματισμούς, χωρίς όμως να χρειάζεται πανικός.

Νωρίτερα, ο λοιμωξιολόγος Δρόσος Καραγεωργόπουλος μιλώντας στο Open TV, τόνισε την χαλάρωση με την οποία αντιμετωπίζουν τα μέτρα και την κατάσταση της πανδημίας, κυρίως οι νεαρές ηλικίες. Ο κ. Καραγεωργόπουλος τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης των beach party στις παραλίες, σενάριο το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι των αρμόδιων Αρχών μαζί με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες.

Περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία νεαρών ατόμων

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι η απροσεξία των νέων έχει αυξήσει τις εισαγωγές τους στα νοσοκομεία: «Οι νέοι δεν προσέχουν τόσο πολύ, θεωρούν ότι δεν είναι ευάλωτοι, συγχρωτίζονται και μοιραία είναι μεγαλύτερος ο αριθμός κρουσμάτων σε νεότερους ανθρώπους τον τελευταίο καιρό, άρα και περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία νεαρών ατόμων […] Βλέπουμε σιγά σιγά αυξάνονται οι εισαγωγές, βλέπουμε να προσέρχονται στις εφημερίες για άλλους λόγους και να τους βρίσκουμε θετικούς. Εχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, γιατί αφενός κάνουμε περισσότερα τεστ, αφετέρου γιατί οι νέοι θεωρούν ότι δεν είναι ευάλωτοι και μπορούν να κάνουν τη ζωή τους και τις διακοπές τους». 

Θετικά 2 παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση δύο παιδιά θετικά στον Covid-19. Ένα αγοράκι 11 ετών από την περιοχή της Χαλκίδας που εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής με υψηλό πυρετό κι ένα 9χρονο κοριστάκι από την Αθήνα που εισήχθη τη Δευτέρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ