Φορολογικές δηλώσεις 2020: Κερδισμένοι όσοι υπέβαλαν έγκαιρα

Κερδισμένοι όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση σε σχέση με εκείνους που θα κάνουν χρήση της παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν κάνει τις φορολογικές τους δηλώσεις και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση είναι κερδισμένοι συγκριτικά με εκείνους που έχουν επιλέξει να κάνουν χρήση της παράτασης που δόθηκε στην προθεσμία της υποβολής δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου τη δεύτερη δόση αλλά θα μπορούν, επίσης, να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλής, έχοντας έκπτωση 2%.

Οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει ήδη φορολογική δήλωση ή θα κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου και δεν έχουν προχωρήσει – προς το παρόν τουλάχιστον – στην πληρωμή είτε της πρώτης δόσης του φόρου είτε ολόκληρου του ποσού θα μπορούν είτε να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου την πρώτη από τις 8 μηνιαίες δόσεις του φόρου είτε να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Ιουλίου, λαμβάνοντας έκπτωση 2%.

Οι ίδιοι θα μπορούν να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου, και στη συνέχεια να πληρώνουν κάθε μήνα έως και τον Φεβρουάριο τις μηνιαίες δόσεις ή να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο, παίρνοντας την έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

Έτσι και οι φορολογούμενοι που θα κάνουν τη φορολογική τους δήλωση μέσα στον Αύγουστο θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Αυγούστου ή να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ