Κορονοϊός: «Καμπανάκι» κινδύνου από λοιμωξιολόγους – Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε


Κορονοϊός: Με ανησυχία παρακολουθούν οι λοιμωξιολόγοι τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται σε δημόσιους χώρους.

Οι επιστήμονες κρούουν κώδωνα κινδύνου για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε πολλά beach bar, ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να ζητήσουν και την αναστολή της λειτουργίας τους. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας να επεκταθεί και στις εκκλησίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι στους ιερούς ναούς τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Δεν έχουν τέλος τα πάρτι σε βίλες της Μυκόνου. Περισσότερα από 200 άτομα αυτή τη φορά παρευρέθηκαν σε ένα πάρτι που κράτησε μέχρι πρωίας. Άφθονο αλκοόλ, γνωστοί DJ Και δυνατή μουσική.

Νέα μέτρα από την Τετάρτη

Ο συνωστισμός, η χαλάρωση και η έξαρση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι, οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.

Τα φαινόμενα συνωστισμού ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, όπως τα beach bar, κάνουν αρκετούς επιστήμονες να ζητούν ακόμα και το κλείσιμό τους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Από αύριο Τετάρτη, η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, όχι όμως στις εκκλησίες.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε γνωστό εμπορικό κέντρο όπου, όπως κατέγραψε, πολλοί είναι οι πελάτες που επιλέγουν να φορούν μάσκα προστασίας.

Τη θέση ότι η υπευθυνότητα της Εκκλησίας είναι δεδομένη απέναντι στην αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας».

«Μονόδρομος» η μάσκα

Για τους ειδικούς λοιμωξιολόγους η χρήση μάσκας είναι μονόδρομος, ωστόσο όπως διευκρινίζουν, το αν θα είναι υποχρεωτική ή όχι και που είναι θέμα του κράτους.

Οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ληφθούν και νέα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ