Επιδημιολόγος κ. Λινού: «Ανέκδοτο η ασπίδα μέχρι το πηγούνι – Απαγορεύεται» (video)


Τη νέα μόδα που παρατηρούμε σε διάφορα καταστήματα εστίασης με τη διάφανη ασπίδα προσώπου σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η αρχή έγινε με τις ασπίδες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία υπαλλήλων με τους πελάτες, ενώ λίγο αργότερα λανσαρίστηκε η μια νέα ασπίδα η οποία ξεκινά από το πηγούνι για να καταλήξει κάπου στη μύτη, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα στην προστασία. 

Μια παρόμοια ασπίδα πηγουνιού χρησιμοποιήσε πρόσφατα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στον Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου. Πολλά media έσπευσαν να σχολιάσουν την εντυπωσιακή high- tech μάσκα που επέλεξε ο υφυπουργός τη στιγμή που οι συνευρισκόμενοι στον χώρο φορούσαν υφασμάτινες. 

Η επιδημιολόγος κ. Λινού τοποθετήθηκε για τη χρήση αυτών των μασκών κάνοντας λόγο για «ανέκδοτο» ενώ τόνισε ότι απαγορεύεται να τις χρησιμοποιούμε καθώς δεν προσφέρουν καμία προστασία.

«Δεν προστατεύει και δεν προστατεύει και τους άλλους. Η ασπίδα προσώπου απαγορεύεται. Η ασπίδα προσώπου που ξεκινάει κάτω από τη πηγούνι και φτάνει μέχρι τη μύτη αλλά δεν την καλύπτει, είναι ανέκδοτο πλέον!» , τόνισε η κ. Λινού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ