Επιδημιολόγος Λινού: «Αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα»


«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας και τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα αστικά κέντρα.

Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του ιού, αυξάνοντας τα μέρη στα οποία η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Τα αυξημένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελούν βραχνά για τους ειδικούς οι οποίοι σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της προστασίας των πολιτών η οποία όπως αποδείχτηκε έως τώρα δεν ήταν ικανοποιητική. 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, σε συνέντευξή της στον Σκάι εξέφρασε έντονη ανησυχία για διασπορά του ιού στα αστικά κέντρα η οποία αποτελεί προμήνυμα για την διασπορά του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η κ. Λινού τάχθηκε υπέρ των νέων μέτρων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και προειδοποιήσε ότι εάν δεν είχαν ληφθεί, θα παρατηρούσαμε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων: «Αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα», τόνισε η επιδημιολόγος και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η κ. Λινού, τέλος υπογράμμισε ότι θα ήταν ωφέλιμο να επεκταθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ