ΑΣΕΠ: Αναζητείται άμεσα λύση για τον αποκλεισμό χιλιάδων καθηγητών που δεν κατέβαλαν e-paravolo


Την εξεύρεση λύσης για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς με την καταβολή του ηλεκτρονικού παραβόλου αναζητεί η κυβέρνηση, μετά τη σχετική έκκληση της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην αποκλειστούν 1.837 εκπαιδευτικοί από διορισμούς και προσλήψεις για 3 ευρώ, με τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή του e-paravolo, που έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό από τους προσωρινούς πίνακες της σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς.

Ανάλογη τροπολογία κατέθεσαν το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να δεσμεύεται να εξετάσει το ζήτημα από κοινού με το ΑΣΕΠ. «Το ΑΣΕΠ έχει τη δική του λειτουργία. Είναι αυτοτελές όργανο. Δεν είναι νομικό πρόσωπο στο οποίο δίνει εντολή ο υπουργός ούτε είναι ούτε και θα έπρεπε να είναι», είπε ο υπουργός προσθέτοντας πως θα επανέλθει, μετά τη διαβούλευση με το Ανώτατο Συμβούλιο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ