Αναδρομικά – Βρούτσης: Μόνο για τις κύριες συντάξεις η απόφαση του ΣτΕ


Σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, ενώ για τον δημόσιο τομέα θα ακολουθήσει αντίστοιχη διάταξη

Πάνω από 2,2 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις τους με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η απόφαση αφορά 1.766.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και 496.000 συντάξεις του δημοσίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι η κυβέρνηση συμμορφώνεται απόλυτα στην απόφαση και θα δώσει αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που έχει περικοπεί η κύρια σύνταξή τους και όχι μόνο στους 250.000 ενάγοντες και απαιτούντες.

Πρόσθεσε ότι τα χρήματα θα δοθούν εφάπαξ, εντός του 2020, «κάτι που δε συνάδει με τα σενάρια ότι θα κάνουμε περικοπές, ότι θα μειώσουμε, ότι θα δώσουμε σε δόσεις. Όχι. θα τα δώσουμε όλα τα χρήματα σε όλους τους συνταξιούχους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Μόνο για τις κύριες συντάξεις η απόφαση του ΣτΕ

Στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης πως η απόφαση δεν αφορά μόνο τις κύριες αλλά και τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, ο κ. Βρούτσης επέμεινε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά τις κύριες συντάξεις.

Στις επικρίσεις ότι εκείνοι που μένουν εκτός είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ και δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω σε αυτό το θέμα.

Πότε θα κατατεθεί η τροπολογία για τους συνταξιούχους του δημοσίου

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, ενώ για τον δημόσιο τομέα θα ακολουθήσει αντίστοιχη διάταξη, μόλις εκδοθεί απόφαση από το ελεγκτικό συνέδριο.

Να τελειώνουμε μια για πάντα με τις δικαστικές εκκρεμότητες

Στο ερώτημα εάν θα μπορεί κάποιος που θα εισπράξει τα αναδρομικά αυτά, να διεκδικήσει επιστροφή σε επικουρικές και δώρα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αυτή, θέλει να τελειώσει μια για πάντα με δικαστικές εκκρεμότητες με τις αντισυνταγματικές αμφισημίες με το ασφαλιστικό».

Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Για την κριτική του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι είναι άκρως υποκριτική και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Ιούνιο του 2015 όταν κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές, έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και το λύνει τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «με έντιμο και ευθύ τρόπο».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ