Σας ενδιαφέρει: Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Από τις 7 Αυγούστου θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο υπουργός είπε ότι μέσω του προγράμματος μπορούν να επιδοτηθούν περί τα 15.000 αυτοκίνητα και 12.500 δίκυκλα. Επίσης, πρόσθεσε πως τα 100.000.000 ευρώ του προγράμματος είναι μόνο η αρχή, καθώς θα υπάρξουν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«H ηλεκτροκίνηση δεν είναι πλέον εξαγγελία, αλλά νόμος του κράτους, με αριθμό 4710/2020. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Πέμπτη που μας πέρασε και σήμερα περνάμε από την ψήφιση του νόμο στην εφαρμογή του, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χατζηδάκης.

Κατά τον υπουργό «οι ενδείξεις στην αγορά είναι ότι ο νόμος έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί. Οι έμποροι ποδηλάτων, παραδείγματος χάρη, μας έχουν ενημερώσει ότι οι αναμονές ως προς τις παραγγελίες για ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν ήδη φτάσει τους τέσσερις μήνες ! Πιστεύω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι τέτοια ώστε ο στόχος του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, δηλαδή ένα στα τρία οχήματα που θα αγοράζεται το 2030 να είναι ηλεκτρικό, θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα».

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η ειδική ιστοσελίδα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» http://kinoumeilektrika.ypen.gr  θα είναι στον αέρα και θα παρέχει online πολλές χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερομένους. Την ίδια μέρα, θα αρχίσει η λειτουργία του help desk, με 5 τηλεφωνικές γραμμές και τη δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας στη διεύθυνση kinoumeilektrika@ypen.gr για να απαντώνται τα ερωτήματα των πολιτών.

Μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών) και από την ημέρα αυτή υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας ή αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ