ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι Κέρκυρας

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Τεμπλόνι.

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα, φέρεται να καίει από άκρη σε άκρη το κύτταρο του ΧΥΤΑ, με τους ανέμους που φυσούν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και υδροφόρες του δήμου και της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Πυκνοί καπνοί έχουν τυλίξει όλη την περιοχή του Τεμπλονίου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε εκδηλωθεί και πάλι φωτιά στο ίδιο σημείο.

Σαράντα οκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Σε 48 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00 χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 449 πυροσβέστες με 201 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες των Περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Όσον αφορά στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

Τέλος, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ