Κορονοϊός: Και νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα στην Ελλάδα αν συνεχιστεί η χαλάρωση


Σε «κόκκινο» συναγερμός βρίσκονται η κυβέρνηση και οι υγειονομικές Αρχές της χώρας για δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

O φετινός Αύγουστος αναμένεται πολύ διαφορετικός, καθώς η μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες, μπορεί να φέρει το δεύτερο κύμα κορονοϊού νωρίτερα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα, με τις μάσκες να γίνονται υποχρεωτικές σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προτρέψει στους λοιμωξιολόγους ότι «αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό, μην διστάσετε». Όπερ και εγένετο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά μέτρα

Το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτά που ελήφθησαν.

«Μπορούμε να κλείσουμε μπαρ, αλλά και άλλους χώρους, φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα που θα ληφθούν στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων, αλλά κυρίως στη χαλάρωση που παρατηρείται και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ